A legnemesebb whiskyk című kötet forradalmasítja a single malt whiskyk értékelési módját. David Wishart utat vág a single maltot jellemzésére ezidáig használt zsargonon, és egy objektív, könnyen alkalmazhat kóstolási útmutatóval ajándékoz meg bennünket. A szerző a single malt whisky illat- és ízvilágának tizenkét dimenzióját különbözteti meg. Ezek a testesség, az édesség, valamint a füstös, orvosságos, dohányszerű, mézes, fűszeres, boros, diószerű, malátás, virág- és gyümölcsös íz-összetevők. Ez a tizenkét érzékelési tényező önmagában felöleli a mintegy 1000 közzétett kóstolási jegyzőkönyvben található, whiskykre vonatkozó több mint 400 fogalmat. A skóciai szeszfőzdéket teljes körűen felölelő könyv áttekintést ad íz- és illatszempontból minden jelentős whiskyről. Ez magában foglalja az egyes szeszfőzdék rövid ismertetését, információkat a látogatók részére, a szerző saját kóstolási eredményeit és az ennek az innovatív minősítési rendszernek megfelelő íz-összetételeket. Alapos magyarázatot kapunk a whisky készítésének történetéről és a termelési eljárásokról, majd dr. Wishart azt is elárulja, hogyan kell megszervezni egy whiskykóstolást. A fogyasztó eddig még soha nem kapott kézhez a whiskyk ízvilágának ennyire használható jellemzését. A legnemesebb whiskyk c. kötet minden whiskyfogyasztóhoz szól: az újoncoktól kezdve az igazi szakértőkig. A fogyasztó eddig még soha nem kapott kézhez a whiskyk ízvilágának ennyire használható jellemzését. A legnemesebb whiskyk c. kötet minden whiskyfogyasztóhoz szól: az újoncoktól kezdve az igazi szakértőkig.