A szakácskönyvek hazai piacáról mindeddig hiányzott a világ rendkívül gazdag leveskultúrájának bemutatása. Most itt a hiánypótló könyv, betűrendben 77 ország leveseinek ismertetése, az albán paprikalevestől az örmény angazsabuig, a dél-afrikai strucclevestől az üzbég húsderelyés levesig és tovább. Természetesen beleértve az ínyünknek kedves magyar levesek egyikét-másikát. A sokoldalú szerző - aki legutóbb az Európa eszik című nagyszabású munkájával lépett a nyilvánosság elé - szellemes elő- és utószóval, továbbá színes ételfotókkal egészítette ki a 333 étvágykeltő levesreceptet. A sokoldalú szerző - aki legutóbb az Európa eszik című nagyszabású munkájával lépett a nyilvánosság elé - szellemes elő- és utószóval, továbbá színes ételfotókkal egészítette ki a 333 étvágykeltő levesreceptet.