A magyarok élen járnak Európában a vitamintartalmú étrend- kiegészítők fogyasztásában, ugyanakkor a legutolsó reprezentatív országos táplálkozás-tudományi felmérés adatai szerint egyes lakosságcsoportok vitamin és ásványi anyag bevitele nem éri el az ajánlott mennyiséget.„A Kalcium Faktor” című könyv azért látott napvilágot, hogy tájékoztassa és megismertesse a hétköznapi embereket a tudományos közélet egyik legizgalmasabb kutatási témájával: a biológiai kalciummal.A kiadvány célja, hogy a több ezernyi közlemény technikai zsargonba rejtett információit közzétegye, és bemutassa az egyszerű ember számára.A könyv megmutatja, hogy a kalcium hogyan és miért játszik életfontosságú szerepet az egészség megőrzésében.Rávilágít, hogy életmód változtatással, és megfelelő mennyiségű étrend-kiegészítőkkel, a megelőző orvoslás gyorsan megszüntetheti az ásványianyag-hiányt. Így egy természet adta „csodaszerrel”, a kalciummal kezelheti a betegséget.