A Mesterszakács receptgyűjteménye az ízek kincsestára, a huszadik század utolsó negyedének gasztronómiai dokumentuma, amely elsősorban fenséges magyaros ételeink legjavának leírását tartalmazza. A receptek leírása szemléletes, nem hiányoznak belőle a legalapvetőbb műveletek, fortélyok sem. A szerző, aki amatőr ételfotós is, valamennyi ételről színes felvételt készített, hogy ezzel is megkönnyítse akár egy teljes ünnepi ebéd összeállítását, akár egy egyszerű vacsora kiválasztását, elkészítését és tálalását. A legtöbb fogás mellé italajánlattal szolgál, és eligazít a szárított vagy a friss fűszernövények használatában. A mesterien összeválogatott receptes könyv a sokszínű, folytonosan változó és megújuló magyar konyha megismerésére csábít. A receptek leírása szemléletes, nem hiányoznak belőle a legalapvetőbb műveletek, fortélyok sem. A szerző, aki amatőr ételfotós is, valamennyi ételről színes felvételt készített, hogy ezzel is megkönnyítse akár egy teljes ünnepi ebéd összeállítását, akár egy egyszerű vacsora kiválasztását, elkészítését és tálalását. A legtöbb fogás mellé italajánlattal szolgál, és eligazít a szárított vagy a friss fűszernövények használatában. A mesterien összeválogatott receptes könyv a sokszínű, folytonosan változó és megújuló magyar konyha megismerésére csábít.