Repozitórium logó
  • English
  • Magyar
  • Bejelentkezés
    Kérjük bejelentkezéshez használja az egyetemi hálózati azonosítóját és jelszavát (eduID)!
Repozitórium logó
  • Kategóriák és gyűjtemények
  • Böngészés
  • English
  • Magyar
  • Bejelentkezés
    Kérjük bejelentkezéshez használja az egyetemi hálózati azonosítóját és jelszavát (eduID)!
  • Digitális könyvtár
  • Hallgatói dolgozatok
  • PhD dolgozatok
  • Publikációk
  1. Főoldal
  2. Böngészés szerző szerint

Szerző szerinti böngészés "Balogh, Brigitta"

Megjelenítve 1 - 8 (Összesen 8)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
  • Betöltés ...
    Bélyegkép
    TételKorlátozottan hozzáférhető
    Az AVE Ásványvíz Kft. költséggazdálkodásának vizsgálata, különös tekintettel az önköltségszámításra
    Balogh, Brigitta; Tömöri, Gergő; DE--Gazdaságtudományi Kar
    Diplomadolgozatom első részében kitérek magára a kontrollingtevékenységre és a költséggazdálkodásra, ezen kívül kategóriákba sorolom a különböző költségeket. Ezt követően megvizsgálom a kontrolling szemléletmódját, illetve részletesen elemzem az önköltség- és fedezetszámításhoz kapcsolódó témaköröket. A dolgozat másik részében ismertetem az AVE Ásványvíz Kft. önköltségét és fedezetét fél év távlatában. Az ehhez kapcsolódó környezetvédelmi termékdíj és az EPR díj is ismertetésre kerül. Megvizsgálom a cég forgalmát, amit összehasonlítok az előző két évvel. Egy eltéréselemzést is elvégzek, hogy mélyreható következtetéseket vonhassunk le a hat hónap árváltozásáról. Végezetül pedig, következtetéseket és javaslatokat fogalmazok meg a vállalat fejlődése érdekében.
  • Nincs kép
    TételKorlátozottan hozzáférhető
    A celluláz gének expressziójának meghatározása real-time PCR technológia alkalmazásával Δvel1 hiánymutáns Trichoderma reesei fonalas gombában
    Balogh, Brigitta; Németh, Zoltán; DE--Természettudományi és Technológiai Kar--Biológiai és Ökológiai Intézet
    Celluláz enzimek epigenetikus szabályozása, a jól ismert veA gén T. reesei ortológja, a vel1 gén vizsgálata révén. A celluláz aktivitás vizsgálatára laktózos szénforrású batch fermentációkat indítottunk, megfelelő időközönként mintavételeztünk, mely mintákat a száraz sejttömeg, a celluláz aktivitás, az összfehérje mennyiség, és celluláz gének expressziójának vizsgálatára fordítottuk. Szakdolgoztomban szerepel ezen kísérletek menete és a kapott eredmények.
  • Nincs kép
    TételSzabadon hozzáférhető
    gyerekek befolyásoló szerepe az élelmiszervásárlási döntési folyamatban
    (2020-08-06) Földi, Katalin; Bajdó, Anita; Balogh, Brigitta; Halász, Judit; Ecsédi, László
    In our present paper we wish to give a closer picture of store, product and brand choice in the food purchase decision-making process. We examined the role played by children in the family purchase decision-making process, especially in store, product and brand choice at daily and big shopping. In our research we applied - apart from bibliography review and secondary research - primary qualitative (deep interview) research. On the basis of our qualitative research findings children play an important role in the family purchase decision-making process, but this role is not dominant. According to our research findings children play a bigger role in the store choice at big shopping and in the product choice when they choose the product for their own consumption.
  • Betöltés ...
    Bélyegkép
    TételKorlátozottan hozzáférhető
    Két húshasznú szarvasmarhatelep üzemgazdasági összehasonlítása a Hortobágy kapujában
    Balogh, Brigitta; Kovács, Krisztián; DE--Gazdaságtudományi Kar
    Az egyetemen töltött éveim alatt realizálódott bennem, hogy pontosan milyen terület érdekel leginkább. Ezért döntöttem úgy, hogy egy gazdasági elemzést választok a dolgozatom témájának. Két szarvasmarhatelepet vizsgáltam üzemtani szinten, ahol már többször jártam és volt szerencsém betekintést nyerni a napi elvégzendő munkákba. Ezen kívül szeretném megvizsgálni, hogy a húshasznú szarvasmarhát tartó gazdálkodók, milyen támogatásokra pályázhatnak, illetve ezek mennyiben járulnak hozzá a sikeresség eléréséhez.A szakdolgozatom célja, hogy a gazdaságok összehasonlításával, a költségek, illetve bevételek elemzésével, egy teljes körű kép rajzolódjon ki a vállalkozásokról. Személy szerint élvezem az ehhez kapcsolódó dolgokat, mivel az életem részét képezik, és bízok benne, hogy szakmailag is fejlődhetek a dolgozat megírása alatt. Szerencsésnek tartom magam, hogy a hétköznapokban betekintést kaphatok egy ilyen vállalkozás életébe, de a gyakorlatias dolgok rejtelmeibe a szakdolgozatom írása közben láttam bele.
  • Nincs kép
    TételKorlátozottan hozzáférhető
    Magyarországon engedélyezett mesterséges édesítőszerek és fogyasztói megítélésük
    (2011-10-21T07:43:27Z) Balogh, Brigitta; Sipos, Péter; DE--ATC--Mezőgazdaságtudományi Kar
    Szakdolgozatom témája a Magyarországon engedélyezett mesterséges édesítőszerek. Témaválasztásom oka, hogy manapság egyre többen fogyasztanak édesítőszerrel készült termékeket, de csak kevesen tudnak ezen vegyületek káros hatásairól. Célkitűzésem az volt, hogy szakdolgozatommal egy átfogó képet adjak a mesterséges édesítőszerekről. A szakirodalmi rész első felében részletesen bemutattam a Magyarországon engedélyezett energiát adó mesterséges édesítőszereket, második részében pedig a kalóriamentes édesítőszereket. Ebben a fejezetben szembeállítottam néhány érvet és ellenérvet a mesterséges édesítőszerekről. Vizsgálatom elvégzése során kérdőíves felmérést végeztem. Az adatok feldolgozása után diagramokat, táblázatokat készítettem, melyek segítségével könnyebben átláthatóbbak és értelmezhetőbbek a kapott eredmények.
  • Betöltés ...
    Bélyegkép
    TételKorlátozottan hozzáférhető
    Marketing a politikában – avagy mennyire formálta át az internet a politikai kampányokat
    Balogh, Brigitta; Fehér, András; DE--Gazdaságtudományi Kar
    A dolgozatban azt vizsgálom, hogy mekkora szerepet játszanak a politikai kampányok a szavazók döntésének meghozatalában.
  • Nincs kép
    TételKorlátozottan hozzáférhető
    Sárgarépa, cékla, savanyú káposzta szárazanyag-, C-vitamin- és polifenol tartalmának változása párolás és főzés hatására
    Balogh, Brigitta; Czipa, Nikolett; DE--Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar
    Diplomadolgozatomban szeretném bemutatni az általam választott három zöldség beltartalmi értékeinek változását, főzés, illetve párolás hatására. A választott zöldségeim a következőek: sárgarépa, cékla, savanyú káposzta. Célkitűzésem, hogy megtaláljam azt a konyhatechnológiai módszert, amely a lehető legkisebb mennyiségben csökkenti a beltartalmi értékeit a zöldségeknek. Ezen kívül, szeretném bemutatni, hogy milyen mértékben csökken a szárazanyag-, a C-vitamin és polifenol tartalma az eltelt idő függvényében.
  • Nincs kép
    TételKorlátozottan hozzáférhető
    A zöld biotechnológia vívmányai
    (2012-11-19T19:35:45Z) Balogh, Brigitta; Németh, Zoltán; DE--TEK--Természettudományi és Technológiai Kar--Kémiai Intézet
    A zöld biotechnológia részeinek jellemzése, a GM növények kiemelésével.
  • DSpace software copyright © 2002-2025
  • LYRASIS
  • DEENK
  • Süti beállítások
  • Adatvédelmi irányelvek
  • Felhasználói szerződés
  • Kapcsolat
  • Súgó