Szerző szerinti böngészés "Fodor, Erika"
Megjelenítve 1 - 2 (Összesen 2)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
Tétel Korlátozottan hozzáférhető A bér- és magánfőzésű párlatok veszélyes anyag tartalmának vizsgálataFodor, Erika; Alexa, Loránd; DE--Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási KarNapjainkban egyre nagyobb az igény a tradicionálisan előállított élelmiszeripari termékek iránt, ilyen termék a magyar gyümölcspálinka is. A pálinka igazi Hungarikum, fogyasztása a magyar kultúra része. A magyar pálinka titka a magyar gyümölcs, mely a kiváló föld és éghajlat miatt zamat- és aromaanyagokban gazdag. Dolgozatomban bemutattam párlatkészítés múltját, a jelenlegi helyzetét a jogszabályok ismertetésével, a pálinkafőzés technológiájának fő lépéseit, valamint vizsgálataim során megállapítottam a bennük lévő veszélyes anyagok mennyiségét, hogy megtudjam, mindezek megfelelnek-e a jogszabályokban előírt határértékeknek.Tétel Korlátozottan hozzáférhető A zenei tehetségek felismerése, fejlesztése, tehetségdiagnosztika(2013-05-03T15:02:06Z) Fodor, Erika; Turmezeyné Heller, Erika; DE--TEK--Bölcsészettudományi KarA zenei tehetségek felismerése, fejlesztése, tehetségdiagnosztika című munkámban a zenei képességek életkori sajátosságairól, a zenei tehetség fogalmáról, a zenei tehetség fejlődését befolyásoló tényezők fontosságáról írok. Néhány tehetségkoncepciót emeltem ki. A tehetségek beválogatása, azonosítása igen fontos mérföldköve a későbbi tehetségfejlesztésnek.