Repozitórium logó
  • English
  • Magyar
  • Bejelentkezés
    Kérjük bejelentkezéshez használja az egyetemi hálózati azonosítóját és jelszavát (eduID)!
Repozitórium logó
  • Kategóriák és gyűjtemények
  • Böngészés
  • English
  • Magyar
  • Bejelentkezés
    Kérjük bejelentkezéshez használja az egyetemi hálózati azonosítóját és jelszavát (eduID)!
  • Digitális könyvtár
  • Hallgatói dolgozatok
  • PhD dolgozatok
  • Publikációk
  1. Főoldal
  2. Böngészés szerző szerint

Szerző szerinti böngészés "Grunda, Andrea"

Megjelenítve 1 - 1 (Összesen 1)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
  • Nincs kép
    TételKorlátozottan hozzáférhető
    A sertéshús higiéniai és mikrobiológiai jellemzőinek bemutatása a Borkesz-Hús közreműködésével
    Grunda, Andrea; Peles, Ferenc Árpád; DE--Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar
    Szakdolgozatom témája a nyers sertéshús mikrobiológiai paramétereinek ismertetése. Célom feltárni azt, hogy a vágóhídi higiénia és a gyártási gyakorlat hogyan befolyásolja a sertéshús higiéniai, mikrobiológiai tulajdonságait. Ezek alapján be szeretném mutatni a sertéshús-feldolgozás technológiáját higiéniai oldalról megközelítve. Mindezekhez a Borkesz-Hús vágóhíd 2014. évben (januártól októberig) vett mintáinak eredményeit szeretném ismertetni, kiértékelni. A sertés testfélről vett mintákból a mikrobaszámot, a Salmonella jelenlétét, valamint az enterobaktérium számot határozzák meg. Ismertetném továbbá a környezeti higiéniai eredményeket, melyek a mikrobaszámra és a Salmonella előfordulásra terjednek ki. Végül ki szeretnék térni arra is, hogy megfelelő-e az általam vizsgált üzem működése élelmiszer-higiéniai szempontból.
  • DSpace software copyright © 2002-2025
  • LYRASIS
  • DEENK
  • Süti beállítások
  • Adatvédelmi irányelvek
  • Felhasználói szerződés
  • Kapcsolat
  • Súgó