Szerző szerinti böngészés "Rab, Polett"
Megjelenítve 1 - 2 (Összesen 2)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
Tétel Korlátozottan hozzáférhető A nyomelemektől a citromsavig: az Aspergillus alapú technológiában rejlő innovációRab, Polett; Karaffa, Levente; DE--Természettudományi és Technológiai Kar--Biotechnológiai IntézetA mangán egyik legfontosabb szerepe a gombákban az Aspergillus niger citromsavtermelésére gyakorolt hatása. A mangán azért fontos, mert számos enzim kofaktora a citromsavtermelésben részt vevő anyagcsereútvonalakban. A mangán gombák anyagcseréjére gyakorolt hatásának hátterében álló bonyolult mechanizmusok megértése ígéretes lehetőségeket kínál az Aspergillus alapú citromsavtermelő technológia fejlesztésére.Tétel Korlátozottan hozzáférhető Fermentációs minták fehérjetartalmának az analízise SDS-PAGE módszerrelRab, Polett; Ág, Norbert; DE--Természettudományi és Technológiai Kar--Biotechnológiai IntézetA vizsgálat célja az volt, hogy fermentációk lizozim termelését kövessük nyomon. A vizsgált fehérjét az Aspergillus niger fonalas gomba termelte. Mindkét esetben SDS-PAGE módszerrel követtük nyomon a lizozim mennyiségének a változását.