Search
Showing 10 out of a total of 66 results. (0.007 seconds)
Now showing items 1-10 of 66
- Sort Options:
- Results Per Page:
-
(2014-04-23)Bár a só létfontosságú szervezetünk számára, manapság az egészséges mennyiség többszörösét fogyasztjuk. A különböző betegségek, mint például a magas vérnyomás egyre gyakoribb, ez pedig tovább fokozza az aggodalmakat. A kérdésekkel ...
-
(2012-10-24)Innovatív tartósítási módszer, a dolgozatom elsősorban az egészségünk megőrzésével foglalkozik, jelen esetben a magas lipid tartalmú élelmiszerek tartósításával, a módszer alapelve pedig, az antioxidánsok oxidáció megakadályozó ...
-
(2014-05-19)A dolgozat az ivóvíz előállítással és vizsgálatával foglalkozik. Szól az ivóvíz általános biológiai indikátor paramétereiről,a Tisza folyó biológiai és kémiai jellemzőiről, a felszíni vízbázisból történő ivóvíz előállítás tisztításának ...
-
(2013-11-11)Szakdolgozatom témája „ a szénsavmentes ásványvizek élettani hatásai” volt. A téma feldolgozása során kutatásomban a témával kapcsolatos szakmai hátteret tanulmányoztam szakirodalmak, kutatások gyűjtése segítségével. Közel álló ...
-
(2012-10-31)Dolgozatomban a szamóca növényvédőszer-maradék vizsgálatát végeztem a Miskolci Növényvédőszermaradék-analitikai Laboratóriumban. Az analitikai vizsgálat LC-MS és GC-MS módszerrel volt vizsgálva.A minták Heves és Nógrád megyéből ...
-
(2013-05-09)Kétféle tradicionális magyar gyümölcs a meggy és az alma gátló hatásának vizsgálata HSA enzimen, GALG2-CNP szubsztráton.
-
(2011-05-17)termékenyítés
-
(2010-10-21)A dolgozatom témája a barackpárlat összehasonlítása a barackaromával és az egyes barackaromával készült szeszes italokkal. A bevezetés rész tartalmazza a pálinkákra és azok készítésére vonatkozó jogszabályokat. A szakirodalmi ...
-
(2010-04-28)A témával kapcsolatban célként tűztem ki, hogy a napraforgó minőségét befolyásoló tényezőket vizsgáljam és egyúttal rávilágítsak arra, hogy a minőség meghatározásában milyen mértékben játszanak szerepet a biológiai alapok, illetve ...
-
(2014-05-12)Magyarországi meggyfajták melatonin tartalmának összehasonlító elemzése.
Browse
My Account
Discover
Felhívjuk felhasználóink figyelmét arra, hogy a DEA "Egyetemi IP" és "Könyvtári számítógépek" elérési szintű dokumentumai kizárólag oktatási, kutatási, valamint saját tanulási célokra használhatóak fel, azt nem oszthatják meg az interneten és nem terjeszthetik. A dokumentum és a pdf megjelenítő védelmének megkerülése (másolás, nyomtatás, letöltés korlátozása) tilos.