Az étkezési tojásgyártás mikrobiológiája, különös tekintettel a Salmonella baktériumokra

Dátum
2011-11-10T11:03:28Z
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

A tojást az emberiség ősidők óta fő táplálékként tarja számon, jelentős táplálkozás- élettani értéke miatt. Ám amennyire nélkülözhetetlen, olyannyira kell ügyelni feldolgozásának biztonságára és higiéniájára. A tojás kiváló táptalaj a mikrobák számára. Dolgozatomban ezek közül az egyik leggyakrabban előforduló baktériummal, a Salmonellával, az általa okozott megbetegedésekkel foglalkozom, illetve a tojás Salmonella okozta fertőzések elleni kezeléseivel.

Leírás
Kulcsszavak
mikrobiológia, tojás, Salmonella, fertőzés, fertőtlenítés
Forrás