Debreceni Egyetem elektronikus Archívum

Hallgatói dolgozatok (BTK)

Tételek száma: 7660

 
A Bölcsészettudományi Karon készült szakdolgozatok, diplomamunkák és TDK dolgozatok gyűjteménye.
A szerzői jogi és a könyvtári gyűjtőköri törvények értelmében az itt található anyagok egy része csak a Debreceni Egyetem gépein tekinthető meg.

Hírek

A szerzői jogi és a könyvtári gyűjtőköri törvények értelmében az itt található anyagok egy része csak a Debreceni Egyetem gépein tekinthető meg.

A kategória gyűjteményei

Legújabb feltöltések

 • Mészáros, Györgyi
  Dolgozatomban azt vizsgálom, hogy Otto Aho, fordítónak milyen reáliákkal kellett megküzdenie Szabó Magda Disznótor című regényének fordítása során.
 • Demjén, Máté
  Dolgozatomban az 1944-es politikai, társadalmi változásokat vizsgálom. Elemzem az 1944-ben zajló tiszántúli hadműveleteket, valamint a malenkij robotot.
 • Daróczy, Gyöngyi
  A kényszerházasság globális kihívás. A migráció miatt Németországban is egyre nagyobb problémát jelent ez a jelenség. Dolgozatomban az alábbi emberi jogi probléma németországi vonatkozását mutatom be.
 • Oláh, Evelin
  Szakdolgozatomban azt vizsgáltam, hogy a helytörténet oktatása hogyan valósulhat meg az általános iskolák hon- és népismeretóráin. Ahhoz, hogy a kérdésre választ kapjak, elsőként azt ismertetem, hogy hogyan alakult ki a ...
 • Zub, Edina
  Az szakdolgozati témám Venus ábrázolása a római érméken, Iulius Caesartól a Kr. u. 2. századig. Miért is ezt az időszakot, illetve témát választottam diplomadolgozatomban alapszakos tanulmányaim lezárásaként? Ez az időszak ...

Többet