Búza penészgomba és minőségvizsgálat

Dátum
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

A búza az egyik legszélesebb körben termesztett gabonanövény a világon és Magyarországon is. A legtöbb fehérjét tartalmazó gabonanövény hazai alapvető élelmiszerünk. A hazai éghajlat megfelel a búzatermesztésnek, fontos élelmezési és export cikk. Napjainkban az élelmiszer ellátás fontos feladata a biztonságos élelmiszerek gyártása. Csak olyan élelmiszer kerülhet a fogyasztókhoz, amely semmilyen módon nem károsítja annak egészségét. A búza a penészgombák megjelenésére érzékeny, raktári és szántóföldi penészekre egyaránt. A búza szempontjából jelentős élelmiszer biztonsági kérdés a mikotoxin szennyezettség.

Leírás
Kulcsszavak
búza, penészgomba, toxin, minőség
Forrás