A hagyomány és gasztronómia szerepe a zempléni Hegyközben

Dátum
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

Dolgozatomban a zempléni Hegyköz hagyományát, gasztronómiáját és a hozzájuk kapcsolódó gasztronómiai fesztiválokat vizsgáltam. Rávilágítottam arra, hogy e tájra jellemző ízvilág miképpen szerezhet érvényesülést egy megrendezésre kerülő gasztronómiai fesztiválon. Dolgozatom megírása során a fesztiválokon megjelenő étel- és italválasztékra fektetettem a fő hangsúlyt, melynek hátterét vizsgálva összefüggést kerestem az idősebb falubeliek által otthon elkészített receptjeivel. Megvizsgáltam a hegyközi települések történelmi hátterét, társadalmi összetételét, szokásait és gasztronómiai jellegzetességüket.

Leírás
Kulcsszavak
Hegyköz, hagyomány, gasztronómia
Forrás