Az egészségvédő élelmiszerekkel kapcsolatos fogyasztói szokások és attitűdök vizsgálata

Dátum
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

Hazánkban, csakúgy, mint a fejlődő országok többségében megjelenő civilizációs betegségek nem csupán egyéni költségekként, hanem a társadalombiztosítási kiadások révén, nemzetgazdasági kiadási oldalról is nagy értékben realizálhatóak. A civilizációs betegségek elterjedésének fő rizikófaktorai között a nem megfelelő élelmiszerfogyasztás, a fizikai aktivitás hiánya és a genetikai adottságok is megjelennek. Diplomadolgozatom témája az egészségvédő élelmiszerek szerepe a mindennapi táplálkozásban, a fogyasztók attitűdjeinek felmérése, amely a fent leírtaknak megfelelően aktuális kérdésekkel és problémafelvetésekkel foglalkozik. Célul tűztem ki, hogy vizsgálatot folytatok a hazai lakosság körében az egészségvédő élelmiszerek szerepére vonatkozóan, valamint elemzem azt is, hogy milyen mértékben alakul ezeknek az élelmiszereknek a fogyasztása a mindennapi táplálkozásban. A kutatások során egyaránt végzek szekunder és primer információgyűjtést, amelyek logikailag is és időrendben is egymást követik. Vizsgálatomat a szakirodalom áttekintésével és rendszerezésével kezdem, majd az ott levont tapasztalatok alapján kialakítom a primer kutatásom során használt kérdőívemet.

Leírás
Kulcsszavak
egészség, élelmiszer, fogyasztói szokások
Forrás