Borok eredetvizsgálata HPLC módszerrel a tannin összetétel elemzésével

Dátum
2009-11-20T12:45:28Z
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

A munkám első fázisában öt különböző termőhelyről származó Pinot noir borokat hasonlítottam össze tannin tartalmuk alapján. A második fázisban a tannin tartalom változását analizáltam Blauburger borokból a must kezelésétől függően. Az ujjlenyomat elemzés kiértékelése alapján kijelenthető, hogy a csersavak egyes komponenseinek mennyisége nem azonos a különböző erjesztési technológiák során. A minta előkészítés bonyolultsága, valamint a jobb eredmények reményében új módszert (MEPS) próbáltam ki, viszont a módszer további fejlesztést igényel.

Leírás
Kulcsszavak
borkészítés, tanninok, HPLC (nagy teljesítményű folyadékkromatográfia), HPLC-MS
Forrás