A csirke vágóhídi minősége a fogyasztókat és a termékspecifikációkat tekintve a Master-M Kft.-nél

Dátum
2010-10-27T06:38:42Z
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

A baromfihús fogyasztása mindig jellemző volt a magyar társadalomra. Jelenleg egy átlagos magyar évente 29,8 kg baromfihúst fogyaszt. Alacsony zsírtartalom, magas fehérjetartalom; ezek azok, amelyek az egészséges táplálkozás híveinek figyelmét felkeltik. A baromfihús minőségének összetételét a külső megjelenés – bőrszín, hússzín, látható hibák; a belső tulajdonságok – textúra, puhaság, funkcionális tulajdonságok (vízfelvevő-, víztartóképesség, emulzifikálóképesség, tárolhatóság); és a húshibák – PSE, DFD adják.Minőségi terméket csak minőségi alapanyagból állíthatunk elő, tehát a vágott baromfi minőségét az alapanyag minősége határozza meg. A minőség romlását okozó tényezők a feldolgozás teljes folyamatában előfordulhatnak a rakodástól a csomagolás végéig, viszont az átvételkori minőség egyenértékű végtermék minőséget is jelent.A specifikáció egy vevő, megrendelő speciális igényeinek az összessége, amely a gyártó és a megrendelő által is elfogadott, jóváhagyott.

Leírás
Kulcsszavak
csirke, minőség, fogyasztók, termékspecifikáció
Forrás