Czipa, NikolettCsigéné Novák, AnnaTóthné Bogárdi, AndreaKasza, Klaudia2017-10-262017-10-262017-10-18http://hdl.handle.net/2437/244547Diplomamunkám célja, hogy a vizsgált paraméterek alapján összehasonlítsa a saját márkás, közkedvelt és prémium csokoládékat továbbá, hogy feltárja a különbségeket az ét-, tej- és fehér csokoládék között. Az adott csokoládé mérési eredményeit összevetettem a csomagoláson feltüntett adatokkal. Vizsgáltuk ezen termékek összes polifenol koncentrációját, flavonoid tartalmát, zsír-, fehérje-, szénhidrát-, szárazanyag és elemtartalmát is. A tanulmányozott ásványi anyagok az alumínium, bór, kalcium, réz, vas, kálium, magnézium, mangán, nátrium, foszfor, kén, stroncium és cink voltak.51hucsokoládék beltartalmi paramétereiKülönböző típusú csokoládék összehasonlító vizsgálata beltartalmi paraméterek alapjánDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány