Kincses, SándornéHorváth, Emese2021-05-042021-05-042021-04-21http://hdl.handle.net/2437/308275A dolgozat témája az organikus élelmiszerek és a hagyományos termékek közötti hasonlóságot és különbséget taglalja. Ismertetésre kerül a gyártásra, előállításra vonatkozó jogszabályok, az egységes jelölésre, címkézésről szóló rendeletek. Kérdőíves felméréssel gyűjtöttem információt az emberek biotermékekhez való viszonyulásáról. Analitikai méréseket végeztem 3 termékpár, paradicsomkonzerv, spagetti tészta és rizsital bevonásával. A mérések során vizsgáltam a termékek magnézium, kalcium, vas és cink tartalmát.55huszárazanyagjogszabályélelmiszerásványi anyagbioélelmiszerekökológiai élelmiszerekÖkológiai, avagy bioélelmiszerek összehasonlítása a hagyományos gazdálkodásból származó termékekkelComparison of organic foods with products from traditional farmingDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány