Czipa, NikolettSzilágyi , AnettKrizsai , Ádám2025-12-082025-12-082025https://hdl.handle.net/2437/399539Szakdolgozatom az alkoholmentesített borok vizsgálatára irányul. Bemutatásra kerülnek a vonatkozó rendeletek, jogszabályok, valamint az előállítási technológiák. Részletesen elemzem a borágazat helyzetét hazai és világszinten, illetve megfogalmazom a legfontosabb nehézségeket- és lehetőségeket az alkoholmentesített borokkal kapcsolatban. Kísérleteim az alkoholos és alkoholmentesített borok összehasonlításán alapszanak, melyek során a szerves savak, illetve polifenolos vegyületek vizsgálatát emelem ki. A vizsgálati eredményekből az alkoholmentesítés hatásait igyekszem megfogalmazni.47huboralkoholmentesítettalkoholegészségtudatos életmódkulináris élményekAlkoholos és alkoholmentesített borok beltartalmi értékeinek vizsgálataMezőgazdaságtudományHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.