Fekete, ErzsébetSzabó , Márk Rómeó2023-12-202023-12-202023-11-10https://hdl.handle.net/2437/364130A szakdolgozatom elkészítése során az volt a feladatom, hogy ismertessem a rumkészítés lépéseit, a lejátszódó biokémiai folyamatokat és mutassak be néhány speciális erjesztési technikát. Az irodalmi áttekintésből fontos információt szerezhetünk a rum eredetéről, összetételéről, megtudhatjuk, hol vannak a legfőbb rumtermelő vidékek. A rum történelmileg, képekben és ízekben gazdag ital, amely fűszerekkel és ízesítőszerekkel társul. Kivételes a szeszes italok között, mert termékválasztéka, felhasználási módja és változatos felhasználási lehetőségei miatt italként és ízesítő összetevőként is felhasználható. A rum, akárcsak a whisky és a konyak, a hordóban érlelt termékek hagyományaihoz hasonlóan nemes szeszes italnak tekinthető.25hurumA rumok előállítása, típusai és tulajdonságaik, a mikrobák hatása a rumok tulajdonságairaDEENK Témalista::KémiaHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.