Kovács, BélaRuszkai, Tamás2013-10-312013-10-312013-10-312013-10-31http://hdl.handle.net/2437/174743Diplomadolgozatomban arra kerestem a választ, hogy a szűretlen sörök milyen beltartalomban való különbség miatt mutathatnak kiugró eredményeket a nagyüzemi társaikkal szemben. Kutatásomban azon tényezőket határoztam meg és értékeltem ki amelyek a sörök tápanyagértékét legfőképpen befolyásolják: a fehérje-, a szénhidrát-, és az alkoholtartalmat. E három összetevő alkotja a sör legnagyobb részét (leszámítva természetesen a vizet, azonban a víznek tápértékre gyakorolt hatása lényegében nincsen) és adják alkotóelemei a korsóban rejlő sör energiáját. A kapott eredményekkel szeretném alátámasztani, hogy a házi/kisüzemi sörökről szóló pozitív pletykák igenis valósak valós alapokon állnak, és hogy fogyasztásukkal ki tudjuk elégíteni szervezetünk napi szükségleteit és nem csak szomjunkat olthatjuk vele.49husörbarnatépértékbeltartalomszűretlensörfőzésHázi főzésű barna sör tápértékének vizsgálata és összehasonlítása nagyüzemi sörökévelDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::Mezőgazdasági üzemtan