Diósi, GerdaPalágyi, Petra2021-11-042021-11-042021-11-04http://hdl.handle.net/2437/324073Dolgozatomban bemutattam a tortilla kialakulását, elkészítését, fejlesztési lehetőségeit. Sok más étel alapja a tortilla, különösen a mexikói konyháé. Zöldséggel, hússal, burgonyával, sajttal és más összetevőkkel eszik őket. Kutatásomban külön kitértem a tortilla elkészítésének lépéseire is. Módosíthatják vagy befolyásolhatják a különböző tortillaösszetevőket, amelyek meghosszabbítják az eltarthatóságot, javítják a tésztakezelési és megmunkálhatósági tulajdonságokat, a keverési tűrést és a stabilitást fokozzák, javítják a morzsa fehérségét. Munkám során, külön alfejezetet szenteltem a liszt, mint alapanyag témakörnek. A búza a legelismertebb kenyérgabonánk. Foglalkoztam a fűszerekkel való dúsítás lehetőségeivel is.44hutortillalisztfűszerBúza-, rozs- és kukoricaliszt alapú tortilla lapok fejlesztése, fűszerekkel való dúsításukDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány