2008-12-062008-12-069639369209http://hdl.handle.net/2437/47065"Léteznek "hivatásos" szakácsmesterek, unottan-konyhaszagú háziasszonyok, és szélhámos, "megélhetési" szakácskönyvírók. Bevallom, egyikükre se adok én már semmit, ha ételkészítésről meg evésről van szó. Léteztek azonban valaha "főzőembörök" is. Vízenjáró halászok, hajósok, marhát-birkát terelgető-őrző pásztorok, vándorló kubikosok..., heteken-hónapokon át asszonytalan ridegségben élő férfiemberek, akik maguk főzték mindennapi, egyszerű, ízletes, tápláló ételeiket. Született művészei voltak ők a főzésnek... Az ételelkészítésnek is, hozzáértéssel, tisztességgel, szertartásos áhítattal megadják a módját. És nemcsak táplálkoznak, hanem élvezik is az evést, mintha asszonnyal ölelkeznének..."9639369209http://webpac.lib.unideb.hu:8082/WebPac/CorvinaWeb?action=cclfind&resultview=long&ccltext=idno+bibFSZ768986bibFSZ768986