Kincses, SándornéKovács, Fanni2022-11-162022-11-162022https://hdl.handle.net/2437/340394Manapság sorozatosan jelenik meg számos kutatási eredmény, amely maga a kakaóbab és az abból készített termékek jótékony élettani hatásait vizsgálja. Ez a pozitív hatás általában a benne rejlő antioxidánsokban leledzik. Ezeknek a vegyületeknek jelentős szerepe van jónéhány megbetegedés gyógyításában és megelőzésében is. Kíváncsi voltam arra, hogy a kakaó feldolgozása során egyes beltartalmi értékei hogyan módosulnak, Ecuadorban milyen formában fogyasztják az emberek. Így Ecuadorból származó nyers, feldolgozatlan, illetve feldolgozott kakaó antioxidáns-tartalmát mértem meg. Diplomadolgozatom célja az, hogy bizonyítsam, a kakaó magas antioxidáns-tartalommal rendelkezik, ami a feldolgozás közben módosul.43hukakaókakaóbabantioxidánscsokoládéA kakaó antioxidáns tartalma és változása a feldolgozás soránDEENK Témalista::Kémia::Agrokémia