Czipa, NikolettJuhász, Alexandra2019-05-222019-05-222019-04-26http://hdl.handle.net/2437/268000Diplomadolgozatomban Magyarországról és Németországból beszerzett 6 db azonos márkájú és azonos külső megjelenésű termékpár beltartalmi paramétereit vetetettem górcső alá. Az általam vizsgált termékcsoportok az alábbiak voltak: chips, gumicukor, kávé, kóla, csokoládé, sör. A fentebb felsorolt termékek vizsgálatát a Debreceni Egyetem Élelmiszertudományi Intézetének Laboratóriumában végeztem el.Vizsgálatom eredményeiből megállapítható, hogy a szárazanyag- és nedvességtartalom nem mutat érdemleges különbséget a két ország termékeinél. A chipsek esetében az összes fenolos vegyület (TP)- és flavonoid tartalom eredménye volt szembetűnő, ugyanis a hazai chips eredménye duplája a német chipsének. A többi termék esetében ez a paraméter nem hozott számottevő eltérést.59huélelmiszerösszehasonlítóvizsgálatmagyar-németMagyar és német élelmiszerek összehasonlító vizsgálataDEENK Témalista::Biológiai tudományok