2008-11-232008-11-239639589764http://hdl.handle.net/2437/29389A pálinka újjászületett. A magyar nemzeti ital újra méltó vetélytársa a világ legkiemelkedőbb párlatainak. Az igazi gyümölcspálinka Magyarország védjegye lehet, amelynek előállítása hagyományon és művészeten alapuló mesterség és művészet is egyben. A pálinka, a pálinkafőzés és a főzőmesterek most ugyanarra az útra léptek, amelyen a bor és a borászok évekkel ezelőtt elindultak: ízében, illatában és aromájában egyedülálló, csak nálunk készíthető italt ismertetnek meg a világgal. A kötet ennek a törekvésnek tiszteleg, megmutatja, kiknek köszönhetjük ezt a remek italt. A pálinkamesterek véleménye mellett közéletünk ismert alakjainak pálinkával kapcsolatos gondolatait is közreadjuk; a magyar gasztronómia szerelmesei pedig nyolc pálinkával készített étel receptjét találják a kötetben.9639589764http://webpac.lib.unideb.hu:8082/WebPac/CorvinaWeb?action=cclfind&resultview=long&ccltext=idno+bibDEK00679519bibDEK00679519