Balogh, PéterGályász, JózsefHadobás, Bernadett2008-02-082008-02-0820072008-02-08http://hdl.handle.net/2437/3313A HACCP rendszer alkalmazását és a benne rejlő lehetőségeket a Jagdfeld-Hungaria Kft-on keresztül szeretném bemutatni. Azért választottam ezt a társaságot, mert büszkeséggel tölt el, hogy szülővárosomban készítik a különleges, ám a mindennapi étkezésben desszertként, illetve más, az étkezés területén számos módon variálható, felhasználható édességet, a gofrit. Nem titkolt szándékom, hogy ezen dolgozat elkészítésével szeretném népszerűsíteni a termékeket. Úgy gondolom, hogy a HACCP rendszer szigorú és részletekre kiterjedő szabályzata segít megoldani az élelmiszer-higiénia kérdését. A dolgozatom célja, hogy információt szolgáltasson a vállalatról, a termék előállítás körülményeiről, illetve a HACCP rendszer élelmiszer-biztonságot növelő szerepéről és az elemzés révén hozzájáruljak a továbbfejlesztéshez. Dolgozatom további célja, hogy bemutassam a Jagdfeld-Hungaria Kft. hogyan valósítja meg a minőséggel kapcsolatos tevékenységek alkalmazásához elengedhetetlen oktatásokat, képzéseket. A dolgozat első részében ismertetem a minőség fogalmát, a minőségbiztosítás kialakulásának fontosabb állomásait és a HACCP-t, mint élelmiszer-biztonsági rendszert. Ezután bemutatom a vállalatot, a HACCP rendszer alkalmazását, valamint a vállalatnál megvalósuló oktatás elemzésére szolgáló SPSS statisztikai programot. Vizsgálatom során a vállalatnál foglalkoztatott összes dolgozót felkértem egy általam összeállított kérdőív kitöltésére, hogy megismerhessem az oktatás szakszerűségét, hatékonyságát, valamint azt, hogy a képzés ideje alatt elsajátított ismeret a dolgozóknak segítséget nyújt-e munkájuk elvégzésében. A kapott eredmények alapján levont következtetések és javaslatok megfogalmazásával a szervezet jövőbeni hatékonyabb működését próbálom elérni. A válaszokat az SPSS 13 for Windows nevű program alkalmazásával dolgozom fel.68 p.4391797 bytesapplication/pdfhuminőségbiztosításminöségellenörzésTQMHACCPJagdfeld-HungariaKftSpSS programAz élelmiszer-biztonság elemzése a Jagdfeld-Hungaria Kft-nélStudy of food safety at Jagdfeld-Hungaria LtdDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány