Karaffa, LeventeMárton, AlexandraSzalay, Szabolcs2023-05-052023-05-052023-05-04https://hdl.handle.net/2437/351917A sör készítése és fogyasztása végigkísérte az emberi civilizáció fejlődését. Szakdolgozatomban bemutatom a sör történelmét a neolítikus forradalomtól napjainkig. A kis és nagyüzemi termelés sok téren eltér egymástól. Munkám tartalmazza a sörfőzés lépéseit a cefrézéstől a csomagolásig. Megemlítem továbbá az értékesítési és marketingstratégiai eltéréseket. Végül pedig kísérletek elemzésével rávilágítok a kézműves és ipari sörök közti fizikai és kémiai különbségekre.25husör,marketing,fermentációfermentációmarketingKézműves és nagyüzemi sörgyártásDEENK Témalista::Biológiai tudományok::BiotechnológiaHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.