Alexa, LorándSzilágyi , AnettVitányi, Csenge2025-04-142025-04-142024-10-23https://hdl.handle.net/2437/389133A mindennapi italunk annyira természetesnek tűnik, hogy nem is gondolkodunk el azon, hogy a pörkölés mennyi mindent képes befolyásolni az elkészült kávé minőségében, akár érzékszervi, akár táplálkozás-élettani szempontból.Számos barista foglalkozik a kávék tudományával és azok elkészítésével. A kutatás elvégzéséhez a brazil Cerrado arabica kávét választottam. Vizsgálataim kiterjedtek a minták összes polifenol-tartalmának, flavonoid-tartalmának, ásványianyag-tartalmának, valamint koffeintartalmának meghatározására a szemes kávékból.44hukávéarabicapörkölésPÖRKÖLÉS HATÁSA AZ ARABICA KÁVÉBABOK TÁPLÁLKOZÁS-ÉLETTANI SZEREPÉREMezőgazdaságtudományHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.