Sipos, PéterLeskó, Alexandra2015-11-232015-11-232015-11-23http://hdl.handle.net/2437/218834Napjaink egyik fő problémája a helytelen és egészségtelen táplálkozás, ennek következtében az elhízás, a különféle szív-és érrendszeri megbetegedések. Számos diéta alapját adja az édesburgonya, de nem csak a diétázók körében vált közkedvelt táplálékká, hanem az egészséges táplálkozás és életmód hívei is előszeretettel fogyasztják köszönhetően kedvező és jótékony élettani tulajdonságainak és hatásainak. Kémiai összetétel szempontjából is nagyon előnyös választás, cukorbetegek számára is ajánlott fogyasztása. Mindazonáltal nagyon kevés szakirodalmi adat áll rendelkezésünkre a batátáról, összetételéről és a minőségi tulajdonságainak változékonyságáról, éppen ezért is választottam dolgozatom témájául.50huÉdesburgonyaBatáta beltartalmi paramétereiKereskedelmi forgalomban kapható édesburgonya gumók kémiai összetételének értékeléseDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány