Rózsáné Várszegi, ZsófiaNagy, Máté Sándor2017-05-252017-05-252017-04http://hdl.handle.net/2437/240892Mindenki törekszik az egészséges táplálkozásra, melynek egyik fontos eleme a sajt, ami számos fontos nyomelemet, vitamint tartalmaz. Manapság a manufakturális sajtkészítés egyre inkább teret hódit. A sajtkészítők munkásságának megismerésével mélyebb bepillantást nyerhetünk a sajtok világába. Megfigyelhető több eltérés és hasonlóság is a nagyüzemi és a termelők által alkalmazott technológiák között. Debrecenben és a környező településeken lakók sajtfogyasztási szokásait vizsgálva képet kaphatunk a lakosság és a sajtok közötti kapcsolatról. Milyen gyakran, milyen típusú sajtokat fogyasztanak, illetve hogyan viszonyulnak a kistermelők áruihoz.57husajttermelőkézművesfogyasztásA termelői sajtkészítés ismertetése és a sajtfogyasztási szokások felmérése Debrecen és környékénDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány