Sipos, PéterBalázs, Szimonetta2021-11-042021-11-042021-10-20http://hdl.handle.net/2437/324068A szakdolgozatom célja, olyan gluténmentes kekszek elkészítése, fejlesztése és vizsgálata, melyek otthoni körülmények között is könnyedén elkészíthetőek és bárki szívesen fogyasztaná őket. A kutatás és fejlesztési célok elérése mellett figyelemfelkeltő jelleggel a gluténérzékenység, mint betegség bemutatását, felismerésének fontosságát, tüneteinek és kialakulásának megállapítását szeretném ismertetni. Továbbá célom feltárni a gluténérzékenységben szenvedők speciális igényeinek kielégítésére kialakult piac gazdasági jelentőségét, nagyságát, ugyanis a már előzőleg említett, speciális igények az élelmiszeripar egy olyan ágát hozták létre, amely kifejezetten a gluténmentes termékek gyártására, fejlesztésére szakosodott.46huköleskekszgluténérzékenységgluténmentes termékekKöles felhasználhatóságának vizsgálata keksz előállításábanInvestigation of the usability of millet in the production of biscuitsDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány