Czipa, NikolettHorváthné Rácz, Mónika2016-04-142016-04-142016-04-14http://hdl.handle.net/2437/224716Dolgozatomban néhány fajtaméz minőségi paraméterének változását vizsgáltam. 5 nektár eredetű és egy édesharmat eredetű méz analizálása történt. A mézekhez eltérő módon hidrolizált cukoroldatokat kevertem. Az invertcukrokat laboratóriumi körülmények között állítottam elő. Vizsgálataim kiterjedtek a pH, nedvességtartalom, elektromos vezetőképesség, prolin-tartalom, diasztáz aktivitás, összes fenolos vegyület, elemtartalom, cukortartalom -és cukorösszetétel meghatározására.47huNevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 2.5 MagyarországmézinvertcukorpHcukorösszetételNéhány fajtaméz jellemző minőségi paraméterének változása különböző módon hidrolizált invertcukrok hatásáraDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány