Czipa, NikolettAlmási, Alexandra2025-06-182025-06-182025-05-06https://hdl.handle.net/2437/393209A dolgozatban 11 magyarországi propoliszminta elemtartalmát és antioxidáns vegyülettartalmát vizsgáltuk. A polifenol-tartalom hasonló volt, míg a flavonoidok mennyisége változó eredményeket mutatott. A minták mindegyike tartalmazott különböző makro- és mikroelemeket, legnagyobb mennyiségben káliumot, cinket és vasat. A vándoroltatott méhészetekből származó propoliszok magasabb elemkoncentrációt mutattak. A toxikus elemek szintje a nemzetközi határértékek alatt maradt, így a minták fogyasztása biztonságosnak tekinthető.60hupropoliszelemtartalomflavonoidokfenolos vegyületekméhszurokMagyarországi propoliszok elemtartalmának és antioxidáns hatású vegyülettartalmának vizsgálataMezőgazdaságtudományHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.