Diósi, GerdaKiss, Gabriella2018-05-152018-05-152018-04-20http://hdl.handle.net/2437/252127Mivel kisgyermekkorom óta nem eszem húst, mindig is fontos szerepet játszott a szója a táplálkozásomban. A mai napig nagyon megosztó vélemények vannak róla, mivel keleti eredetű ételről van szó, sokan azt hiszik a szegények tápláléka, hús pótlása. Azonban az idő előrehaladtával az a személyes tapasztalatom, hogy az emberek elkezdtek nyitni a növényi alapú táplálkozás felé. Sokan erkölcsi alapon döntenek így, mert látják a nagyipari állattartás következményeit, az egyre bővülő állati eredetű táplálékok silányabb minőségét, mások pedig az egészség szempontjából váltanak életmódot. Az utóbbi években népszerűvé váltak a testépítő sportok, így a fehérje iránti igény is nőtt.A legnépszerűbb húsalternatíva a szója lett, ezek közül is a belőle készült tofu, mivel könnyen beszerezhető és egyszerűen elkészíthető. A megfelelő minőségű tofuhoz viszont minőségi GMO (genetikailag módosított) mentes szójára van szükség.43huvegántofufehérjePácolt tofuk reológiai tulajdonságainak vizsgálata, ravioli töltelékként való alkalmazásukDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány