Gáspár, AttilaKecskeméti, ÁdámBereczky, Réka2017-11-172017-11-172017-11-17http://hdl.handle.net/2437/245640Szakdolgozatom készítésének első felében a kutatásaim céljaként egy analitikai meghatározási módszer hatékonyságát vizsgáltam két különböző növényen. A munkám második részében pedig két különböző analitikai módszer hatékonyságát vizsgáltam egy adott növény esetében. Munkám során avokádó és spirulina fehérjék extrakciójának különböző, a szakirodalomban már ismert módszereit és a már ismert módszerek módosított változatait vizsgáltam, hasonlítottam össze. A különböző extrakciós módszerek eredményeit összehasonlítottuk összfehérje vizsgálattal, kapilláris gélelektroforézissel, valamint kapilláris zónaelektroforézissel.32huproteomikaavokádóspirulinaextrakcióNövényi minták előkészítése proteomikai vizsgálatokhozDEENK Témalista::Kémia