Peles, Ferenc ÁrpádTimári, Nóra2024-01-082024-01-082023-10-25https://hdl.handle.net/2437/364603Diplomadolgozatomban a Liza Snack Kft. minőségirányítási rendszerének IFS Food 7. verziója szerinti kiépítési módszerét és alkalmazását mutattam be. Felépítettem a minőségirányítási rendszerkiépítés elméleti módszerét, majd vázoltam gyakorlati lépéseit és eredményeit. Munkám célja az volt, hogy a mindennapi gyakorlatban magabiztosan működő minőségi folyamatirányítás valósuljon meg az üzemen belül. Az élelmiszeriparban a termékek biztonságos előállítását számos törvény, rendelet, folyamatosan megújuló szabványok határozzák meg, amelyek követésére nagy hangsúlyt kell fektetni. Mivel a cégnél a minőségirányítás területén kezdő szakemberek dolgoznak, így a külső szaktanácsadó cég segítségnyújtása, útmutatása elengedhetetlen volt, ugyanis a nehézségek, problémák feltárása és megoldása komoly szakértelmet kíván meg egy ilyen szintű rendszer kiépítésekor. A technológiai fejlődésen túlmutatva a termékek előállítására vonatkozó jogszabályok betartásával, minőségi és magas szintű élelmiszerbiztonságot fenntartva, szerettük volna megerősíteni vevőkörünk bizalmát is.45huIFS Foodminőségirányítási rendszerfolyamatirányításélelmiszerbiztonságA Liza Snack Kft. minőségirányítási rendszerének kiépítése IFS Food 7. szabvány szerintIntroduction of quality management system at Liza Snack Kft. according to IFS Food 7. standardDEENK Témalista::MezőgazdaságtudományHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.