Rusinné Fedor, Anita2024-10-242024-10-242024978-963-615-168-32732-0928https://hdl.handle.net/2437/381397Az egészség és annak megőrzése napjainkban az emberek fókuszába került. A KSH 2019-es adatai alapján1 (KSH 2019a) hazánkban a lakosság hozzávetőlegesen ötöde valamilyen diétát követ (KSH 2019b), mely akár egészségügyi, akár meggyőződési okokra vezethető vissza (KSH 2019b). A diéták palettája széles, a KSH a speciális étrendek körében a diabetikus, laktózmentes, gluténmentes, tejfehérjementes, vegetáriánus, energiaszegény, sószegény, valamint ezen kategóriákba nem sorolható, egyéb speciális étrendekre vonatkozóan gyűjtött adatokat. Annak érdekében, hogy a tájékoztatás objektív, egységes, valamint megfelelő mértékben részletes tudjon lenni, jogszabályi szinten kell meghatározni annak kereteit.huCC0 1.0 Universalorvostudománymesterséges intelligenciakiégés csökkentésedivatipar hatása a környezetreönkéntességbevándorlókTudomány: út a világ megismeréséhez II.könyv328Orvos- és egészségtudományok::Egészségtudományok978-963-615-169-0