Terjék, LászlóKovács, Nikolett2024-06-182024-06-182024-04-24https://hdl.handle.net/2437/373316Diplomadolgozatom során az általam igen kedvelt hely és étterem, a tiszacsegei Halászcsárda működését választottam vizsgálatom céljául. Érdeklődésem középpontjában az állt, hogy átfogó képet alkothassak a Halászcsárda üzemeltetéséről, kezdve a beszerzéstől és az előállítási folyamatoktól egészen a fogyasztásig. Célom az volt, hogy feltérképezzem, milyen tényezők járulnak hozzá az étterem kiemelkedő sikeréhez, és hogy milyen folyamatok segítik elő a vevők elégedettségét. A Halászcsárda példáján keresztül kívántam megvizsgálni, hogy hogyan valósulnak meg azok a folyamatok és gyakorlatok, amelyek egy éttermet ilyen kiválóvá tesznek. A beszerzési stratégiától kezdve, a friss alapanyagokon át egészen az ételek elkészítéséig és a vendégek kiszolgálásáig minden lépést elemeztem. Különös figyelmet szenteltem annak, hogy milyen módon épül fel és működik az étterem ellátási lánca, és hogyan határozza meg a végtermék minőségét és a vendégek véleményét. A célt továbbá az volt, hogy minél teljesebb képet kapjak arról, hogyan zajlanak a folyamatok a Halászcsárdában, és hogy milyen gyakorlatok és stratégiák állnak a sikeres üzemeltetés hátterében.66hulogisztikavendéglátásellátásiláncA vidéki éttermi vállalkozások ellátási láncának vizsgálata a tiszacsegei halászcsárda működésének példáján keresztülExamination of the supply chain of rural restaurant businesses through the example of the Tiszacsege fish restaurantKözgazdaságtudományHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.