Czipa, NikolettDancs, Henrietta2020-05-052020-05-052020-05http://hdl.handle.net/2437/285754Diplomadolgozatomban az almaszárítmányok minőségét befolyásoló nedvességtartalom változásának vizsgálatával foglalkoztam, különböző csomagolóanyagok és csomagolási módszerek bemutatása során. Mindezen túl hangsúlyt fektettem az érzékszervi tulajdonságok feltérképezésére is. Kísérleteimet 6 hónapos ciklusban végeztem a Szatmári-Ízek Kft. gyárának laboratóriumában és csomagoló helyiségében. A kapott eredményeim egyértelműen igazolják, hogy elengedhetetlen a megfelelő csomagolóanyagnak a használata egy kész, élelmiszeripari termék hosszabb idejű tárolása során, valamint az alkalmazott csomagolási technológia megválasztása.43hualmaszárítmánybioszárítmányminőségi vizsgálatbiztonsági vizsgálatcsomagolóanyagokcsomagolási módszerekA bio almaszárítmányok minőségi és biztonsági vizsgálataDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány