Kiss, DóraFekete, Eszter2025-06-182025-06-182024-11-07https://hdl.handle.net/2437/393197Szakdolgozatom témája aszalt gyümölcsökkel dúsított füstölt parenyica termékfejlesztése. A dolgozatomba szerepel polifenol és flavonoid tartalom elemzés, illetve organoleptikus vizsgálat és ezek eredményeinek összehasonlítása. Szakirodalmi áttekintésem során ismerettem a sajthoz használt tej előkészítő műveleteit, és az általános sajtkészítés technológiáját illetve a különböző sajt típúsait és egészségre gyakorolt hatásait.39huParenyicaSajtTermékfejlesztésPolifenolFlavonoidAszalt gyümölcsökkel dúsított parenyica sajtok termékfejlesztése, organoleptikus elemzése, összes polifenol és flavonoid tartalmaKémiaMezőgazdaságtudomány::Tej, hús és más állati termékekHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.