Peles, Ferenc ÁrpádUngureanu, Norbert2013-11-052013-11-0520132013-11-05http://hdl.handle.net/2437/175966A tartósítási módszerek legfontosabb célja az élelmiszerek eltarthatóságának növelése. Manapság már iparágak épülnek rá, mint pl. a konzervipar. A tartósítás élelmiszerbiztonsági szempontokból is fontos, mivel termékeink kezelés nélkül nem védettek a romlást okozó mikrobák ellen. Dolgozatom célja, ezen tartósítási eljárások összefoglalása és a mikroorganizmusok által termelt antimikrobás anyagok bemutatása, melyek napjainkban egyre nagyobb figyelmet kapnak, mint természetes tartósítószerek, ezáltal lehetőséget nyújtva az eddig használatos tartósítószerek helyettesítésére.40hutartósítástartósítási módszerekerjesztésantimikrobás anyagokAntimikrobás anyagok az élelmiszeripari tartósításbanDEENK Témalista::Biológiai tudományok