Czipa, NikolettSzilágyi, Szabolcs2016-05-232016-05-232016-04-20http://hdl.handle.net/2437/227821Szakdolgozatomban a meleg levegős, azon belül is a konvekcíós szárítási műveleteket, és az almából készült különböző szárítmányok nagyüzemi előállítását, és azoknak korszerű csomagolását igyekeztem bemutatni. A feldolgozott nyersanyagot az Idared fajta adta, ,amely minden tulajdonságát tekintve remekül megfelelő volt erre a feladatra. A kísérleteim célja az volt, hogy bemutassam a készített termékek eltarthatóságának vizsgálatát különböző csomagolási eljárások segítségével. Az élelmiszerek korszerű csomagolása és azok minőségének hosszú ideig való megőrzése fontos szemponttá vált napjainkra.A vizsgálataim során igyekeztem szemléltetni a kiválasztott termékek nedvességtartalmának változását, rehidrációs értékének változását, valamint a korszerű csomagolásmódok hatékonyságát.41huNevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 2.5 MagyarországNevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 2.5 MagyarországAlmanedvességszárítmány,csomagolásBio almaszárítmányok nedvességtartalmának összehasonlítása különböző csomagolási módszerek soránDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány