Magyar, KárolyKonyha, Olívia2010-04-272010-04-2720102010-04-27http://hdl.handle.net/2437/94734Az egészséges és megfelelő minőségű sertéshús előállítása érdekében nagy gondot kell fordítani az állategészségügyi előírások betartására. Az utóbbi években a sertéslétszám jelentős mértékben csökkent. Ennek egyik oka az állategészségügyi és higiéniai szabályok szigorodása. Vizsgálataimat a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található sajóecsegi sertéstelepen végeztem. A dolgozatban szó esik a telepen alkalmazott fontosabb prevenciós lépésekről, melyek elengedhetetlen hozzátartozói a hatékony védelemnek. Továbbá megtudhatjuk, hogy egy esetleges fertőzés esetén milyen szabályoknak kell eleget tenni. Minden állattartó telepen az elsődleges cél a megfelelő minőségű, egészséges termék előállítása és ennek megvalósításához szükséges az állategészségügyi követelményeknek a teljes körű ismerete.46husertéstenyésztésállategészségügyjárványvédelemsertésbetegségekA Szirák-Farm Kft. kihelyezett sajóecsegi sertéstelepének bemutatásaDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::Állategészségtan