Peles, FerencUjhelyi, Károly2021-05-042021-05-042021-04-22http://hdl.handle.net/2437/308314A Halál étkezés az iszlám vallás speciális követelményeinek megfelelő ételek fogyasztását jelenti. A vallás a Koránból kiindulva szabályozza a megengedett ételek fogyasztását. A Halal termékek iránti igény folyamatosan nő és a modern élelmiszergyártásban kitermelt áruról már egy egyszerű vallási vezető nem tudja könnyedén eldönteni, hogy az Halal-e vagy sem. Ezért jelentkezett az igény Halal tanúsító szervezetek / egyesületek iránt, akik kidolgozták a kezdeti követelményeket, szabványokat, és a teljes gyártási folyamatot felügyelni és szabályozni tudták. Egy Halal tanúsítvány előnyt kovácsolhat az élelmiszeripari vállalkozás számára, mivel új piacokat nyit meg számára. A dolgozat segítséget nyújt, és részletesen leírja folyamatot, és közben próbálja feltárni, vagy rávilágítani olyan dolgokra, melyek esetleg a folyamat buktatói lehetnek, mivel egy új szabvány bevezetése mindig kihívásokkal teli. A teljes bevezetési és tanúsítási folyamatot egy melegital por gyártó cég folyamatain keresztül mutat be. A tanúsításra való felkészülés során a követelmények beépültek a termékfejlesztés, beszerzés, minőségbiztosítás és termelés mindennapjaiba, és a kiépített rendszer a továbbiakban is egyik alap pillére lesz a vállalat integrált minőségirányítási rendszerének.58 oldalhuHalaltanúsítástermelésauditHalal tanúsítás folyamata egy melegital por gyártó üzembenDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::Tej, hús és más állati termékek