Diósi, GerdaNagy, Vivien2018-04-202018-04-202018-04http://hdl.handle.net/2437/249869Szakdolgozatom témájául a zab egyik felhasználási formáját, a napjainkban közkedvelt zabkását választottam. A gabonafélék termesztése és felhasználása a világ egyes pontjain eltérő lehet, amit éppen olyan nagy mértékben befolyásol az éghajlat, a termőterület, mint a társadalmi normák és az éppen aktuális trendek. Különbséget lehet és kell is tennünk nem csak földrészek, hanem országok között is. Dolgozatomban szeretném felhívni a figyelmet a zabkása fontosságára, felhasználási formáira, elkészítés módjaira (tejes, vizes bázis), különös tekintettel a zabkására és a globális piacon fellelhető változataira.43huzabzabkásaelemtartalomreológiaAmerikai és európai zabkásák elemtartalom valamint reológiai tulajdonságainak összehasonlításaDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány