Szakály, ZoltánTengyel, Marianna2016-11-032016-11-032016-11-02http://hdl.handle.net/2437/231596A szakdolgozat elsősorban a fogyasztói magatartást és a vásárlási szokásokat elemzi az élelmiszeripar területén. Manapság számos kérdés felmerül a fogyasztó fejében. Mi tekinthető egészséges élelmiszernek? A bio élelmiszerek valóban értékesebb tápanyagokat tartalmaznak és egészségesebbek, mint más élelmiszerek? A hazai termelőtől megvásárolt élelmiszer valóban jobb, mint a külföldről, napokig akár hetekig szállított élelmiszerek? Ezek a kérdések fontosak, ugyanakkor azt is fel kell mérni, hogy mely üzletek kínálata a legszélesebb és ahol a termékek minősége is számunkra megfelelő valamint az árral is meg vagyunk elégedve. A szakdolgozatban az egészségtudatosság és a tudatos fogyasztás is megjelenik.59huélelmiszerfogyasztásélelmiszervásárlástudatos fogyasztásegészségtudatosságÉlelmiszerfogyasztási- és - vásárlási szokások elemzése MagyarországonDEENK Témalista::Közgazdaságtudomány