Máthé, EndreDiósi, GerdaHáda, Gyula2024-06-122024-06-122024-05-03https://hdl.handle.net/2437/372483A sütőipar számos dúsítóanyagot használ, mellyel a termékeit próbálja tetszetőssé tenni a vásárlói számára. Az egyik legfontosabb a kinézet, hiszen a fogyasztó elsődleges benyomását a termék színe, mérete, nagysága, és alakja befolyásolja. Az egyik ilyen dúsítási lehetőség a maláták használata, mely nem újkeletű. A maláta elsődlegesen sörgyártási alapanyag, de magas enzimatikussága malátafajta függvényében járulékos színhatása pozitívan befolyásolhatja a termék kinézetét, színét és állagát. Technológiai feldolgozhatóság szempontjából gázfejlesztő képességet várhatunk, maláta használata mellett mely megfelelő körülmények között szintén pozitív hatást gyakorolhat a termékre.40huMalátaMaláta extraktumKenyérSütőiparMaláták és maláta extraktumok hatásának vizsgálata kenyerek sütési tulajdonságairaBiológiai tudományok::MikrobiológiaHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.