Ungai, DiánaBeimli, Csilla2010-10-252010-10-2520102010-10-25http://hdl.handle.net/2437/99790Dolgozatomban hat kereskedelmi forgalomban kapható lisztet vizsgáltam a magyar szabványban előírt minőségi mutatók alapján. A lisztmintáim eltérő hamutartalmúak, és a hagyományos liszteken kívül, három liszt speciális tulajdonsággal rendelkezik. E tulajdonságok alapján viszonyítottam egymáshoz a liszteket, hogy megtudjam milyen sütőipari minőséggel rendelkeznek, melyek a legalkalmasabbak kenyérsütésre. A vizsgálataimat 2010-ben kezdtem el a Debreceni Egyetem, Élelmiszertudományi, Minőségbiztosítási és Mikrobiológiai Intézet laboratóriumában.41hubúzalisztfeldolgozásKereskedelmi forgalomban kapható búzalisztek sütőipari minőségeBaking quality of different wheat flour productsDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::NövénytermesztésDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::Mezőgazdasági üzemtan