Sipos, PéterSzilágyi, Vivien2019-11-202019-11-202019http://hdl.handle.net/2437/276525Számos platformon, illetve az élet egyre több és több pontján szembetűnő témává vált az egészségtudatosság, az egészséges életmód. Ez kiterjed a táplálkozási szokásokra, életmódra egyaránt. Megjelentek a különlegesebbnél különlegesebb ételek, italok, funkcionális élelmiszerek. Az eredeti alap élelmiszereket új köntösbe öltöztetve új ízesítésekkel, formákkal és textúrákkal gazdagodott az élelmiszerek választéka. A diplomadolgozat témájaként választásom egy száraztészta termék tervezésére esett. Színezett és ízesített száraztészta jelenleg is elérhető a boltok polcain, a diplomadolgozatomban egy közéjük is beilleszthető, velük versenyt felvehető termék tervezését tűztem ki célul. Az előállítási lépések bemutatásán túl megterveztem a csomagolás dizájnját. Az elkészítés lépései alapján elvégeztem a veszélyelemzést, melyben kiemeltem a kritikus szabályozási pontokat. Ezekre meghatároztam a szabályozásokat, felügyelő-és helyesbítő eljárásokat. Továbbá elkészítettem a termékleírást és gyártmánylapot is.55huszáraztésztaveszélyelemzésSzáraztészta-termék tervezése és veszélyelemzési folyamatának bemutatásaDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány